Mediterranean Remodel

Services Provided

  • Project Oversight
  • Space Planning
  • Computer-Aided Design
  • Finish Specifications
  • Custom Built-Ins
  • Furniture Selection
  • Window Treatment
  • Art & Accessories

Project Highlights

  • 1968 ranch transformed
  • Kitchen moved to new location
  • Fireplace redesigned
  • Addition of master suite
  • Dining room big enough to seat ten persons
  • Walk-in pantry
  • Custom table and new furniture

Project Summary

After 30 years of living in their home, this couple decided it was time for a makeover. One of their requirements was to have a dining room large enough for the two adult children and their families to sit at the dining room table for holidays and family events. They also wanted a walk-in pantry, his-and-her closets, a place for the home office, a door from the master bath to the new putting green, his-and-her toilet rooms and a laundry closet in the new master suite. The “I want” list was quite long.

To address all of the issues, BDG redesigned the space, including the master suite addition, by moving the dining room into the old living room, moving the kitchen into the dining room, creating a breakfast room in the old kitchen, redesigning the arches into the entry from the new dining room, moving a door into a window location, filing in a door in the family room, redesigning the family room fireplace and designing the entire master suite. These changes meant we needed to use an architect/engineer for the stamped drawings for permitting and check on setbacks and zoning requirements with the city of Denver. The entire project from beginning of design until the clients moved back in was approximately one year.

This entire house was transformed. The original master suite became the new guest suite and the addition housed everything they wanted from the his-and-her walk-in closets to the his-and-her toilet rooms. The design solutions included the addition of a bay window in the new breakfast room, a new entrance into the dining room, cove lighting in the master bedroom and a laundry closet in the master suite. This remodel/addition was featured in the Rocky Mountain News.